Winner tag
laserska-stimulacija-cover

Laserska stimulacija akupunkturnih točk

Laserska stimulacija akupunkturnih točk je neinvazivna in neboleča metoda

Medtem ko terapevt pri tradicionalni akupunkturi uporablja tanke igle, ki jih vbada v točke, nanizane na akupunkturnih kanalih, pri laserski akupunkturi točke vzdražimo z lasersko svetlobo. Ta pri t.i. nizkoenergetskih ali hladnih laserjih ne poškoduje tkiva, aplikacija usmerjene svetlobe pa je neboleča, čeprav v telesu sproži podobne učinke kot tradicionalna akupuntura. Namen obravnave je uravnavanje energetskega pretoka, ki mu Kitajci pravijo qi (či), njegov moten pretok pa je v ozadju vseh bolezenskih procesov. Z lasersko akupunkturo pomagamo aktivirati procese zdravljenja, metoda pa je učinkovita tudi v programih hujšanja in odvajanja od kajenja.

Področja zdravljenja

Ker stimulacija tkiva z lasersko svetlobo potencira sistemsko delovanje akupunkture, je laserska akupunktura posebej učinkovita pri težavah z gibalnim sistemom (revmatska obolenja sklepov, tetiv in mišic, bolečina v križu), priporočajo pa jo tudi pri različnih oblikah glavobolov (tenzijski glavobol, migrena), nespečnosti in alergijsko pogojenih težavah (seneni nahod, bronhialna astma). Akupunktura se je dokazala kot izjemna metoda v progamih hujšanja, deluje pa preko različnih mehanizmov; poleg zmanjšanja ješčnosti namreč vpliva tudi na presnovo maščob in ogljikovih hidratov. Pesebej pri obravnavi debelosti, kjer je največji delež odvečne maščobe nakopičen v trebušni votlini (ta tip debelosti imenujemo centralna, tudi visceralna), je izjemno pomembno protivnetno delovanje akupunkture, ki ga odrivajo v številnih raziskavah novejšega datuma.

Kaj je laserska stimulacija akupunkturnih točk?

Laserska stimulacija akupunkturnih točk predstavlja sintezo izkušenj tisočletnega tradicionalnega kitajskega zdravilstva in moderne visoko-tehnološke fototerapije. Učinki obeh sistemov se pri laserski akupunkturi dopolnjujejo in pri določenih vrstah obravnav potencirajo. Nizkoenergetska koherentna laserska svetloba ima v tkivu namreč dodatne fotobiološke učinke, ki stabilizirajo siceršnje terapevtske učinke akupunkture.

Trojno delovanje

Lasersko akupunkturo v resnici sestavljajo trije mehanizmi, ki se lahko medsebojno dopolnjujejo:

  1. akupunkturna stimulacija in uravnavanje bipotenciala v telesu pacienta,
  2. biostimulacija tkiva,
  3. resonančna obravnava je posledica možnosti nastavitve različnih frekvenčnih vzorcev.

Učinek omenjenih treh mehanizmov se praviloma dopolnjuje. Pri protivnetnem delovanju se sistemski protivnetni učinek akupunkture, ki ga ima akupunktura, dopolnjuje z lokalnim protivnetnim delovanjem laserske svetlobe. Na področju obsevanja se namreč izboljša mikro-prekrvitev tkiva, laserska svetloba pa hkrati zavre sproščanje vazoaktivnih aminov; substanc, ki sprožajo vnetno reakcijo.

Ste utrujeni, niste sposobni držati visokega tempa treningov/življenja, so se začele pojavljati poškodbe/težave?

Regeneracijski center Medeya je tukaj za ljudi, ki želijo višji nivo življenja in za mlade ter tudi že vrhunske športnike, da jim pomagamo doseči njihove športne cilje!

Fotogalerija

Lokacija

  • Medeya regeneracijski center
  • Tržaška cesta 65
  • 2000 Maribor
PONEDELJEK
13:00 - 19:00
TOREK
09:00 - 15:00
SREDA
13:00 - 19:00
ČETRTEK
09:00 - 15:00
PETEK
13:00 - 19:00
SOBOTA
08:00 - 12:00
NEDELJA, PRAZNIKI
ZAPRTO

Rezervacija termina